söndag 18 mars 2012

Välkommen till Cornelia!


Varmt välkomna till vår nya blogg Lifestyle by Cornelia! I denna blogg får du bl a följa uppbyggandet av en mysig livsstilsbutik, som inom kort öppnar både på webben samt i ett 1800-tals hus i Närpes.  Både i webshoppen och den fysiska affären kommer vi att sälja härliga inredningssaker och kläder i lantlig stil. Cornelia har grundats av Sofi och Nicole och vi har båda haft egna inredningsbutiker samt webshoppar. Nu slår vi oss ihop för att förverkliga en dröm. En dröm som vi hoppas att många vill vara med och dela! Det kommer mestadels att vara jag, Nicole, som skriver här på Cornelias blogg. Jag har bloggat här tidigare.

Tervetuloa uuteen Lifestyle by Cornelia-blogiimme! Tässä blogissa saat seurata miten rakennamme uutta lifestyleputiikkia, joka avaa pian netissä ja 1800-luvun talossa Närpiössä. Sekä nettiputiikissa että Närpiön puodissa tulemme myymään ihania maalaishenkisiä sisustustuotteita ja vaatteita.  Me-Sofi ja Nicole-olemme perustaneet Cornelia-yrityksen ja meillä on molemmilla ollut omia sisustus- ja nettipuoteja. Nyt haluamme toteuttaa yhteisen unelman, unelman jotka toivottavasti haluatte jakaa kanssamme! Minä, Nicole, tulen useimmiten kirjoittamaan Cornelian blogissa. Olen aikaisemmin blogaillut täällä. 


Det finns fler orsaker att fira. Hela lördagen har vi kalasat, eftersom vi firat vår (snart) 8-åriga dotters födelsedag. Chokladdoppade marshmallows är skojiga att göra och uppskattade av de flesta barn.  

Ni som har följt med min Huset på landet-blogg vet att vi nyligen varit på Rum & Trädgårdsmässan i Kista. Den söta keramikkannan och muggen fick följa med mig hem och likaså en hel del trädgårdsinspiration. Det var inte såå många trädgårdsutställare, men det fanns också en hel del intressanta utställare inom inredning, antikt och mathantverk.

On muitakin syitä juhlia. Olemme viettäneet (pian) 8-v tyttäremme synttäreitä koko lauantaina.

Te, jotka ovat seuranneet Huset på landet-blogini aikaisemmin tiedätte, että olemme käyneet Rum & Trädgård-messuilla Ruotsissa. Ostin itselleni keramiikkakupin ja kannun sieltä. Messuilla ei ollut niiin monta puutarhanäytteilleasettajia, mutta siellä oli myös mielenkiintoisia sisustus.-, antiikki ja herkkkuosastoja.


Och på tal om mathantverk...Det huvudsakliga målet med resan till vårt västra grannland var Mormor Magdas glassfabrik i Taberg utanför Jönköping. Dit reste vi för att lära oss av Kattis och Angela hur man gör hantverksglass. Vi var med på glasspanel och fick provsmaka nya mumsiga smaker och en hel dag var vi med i produktionen och lärde oss hur man gör glass och dessutom fick vi många andra tips och idéer av dessa kreativa tjejer.

Och som ni säkert har räknat ut så åkte vi ju på glasskurs, eftersom vi tänker tillverka glass och sälja i vårt café, som kommer att finnas i butiken i Närpes. Vi letar också efter en person som är duktig på att baka och som vill hyra vårt kök. Du jobbar som företagare och säljer söta och salta bakverk till vårt café samt till privatpersoner. Ring eller maila info@cornelia.fi om du är intresserad!

Matkan päämäärä oli kuitenkin jäätelökurssi Mormor Magdan jäätelötehtaalla, Jönköpingin lähellä. Matkustimme sinne, koska halusimme oppia tekemään käsintehtyä jäätelöä. Kattis ja Angela antoivat paljon ideoita ja vinkkejä ja saimme itse tehdä (ja maistaa...) jäätelöä.

Olette varmasti ymmärtäneet että kävimmme jäätelökurssilla, koska tulemme valmistamaan jäätelöä kahvilaamme, joka tulee olemaan Närpiön myymälässä. Etsimme myös henkilön, joka on hyvä leipomaan ja joka voisi vuokrata keittiömme. Otathan yhteyttä info@cornelia.fi , jos olet kiinnostunut

19 kommentarer:

Anonym sa...

Vad härligt att ni slagit era påsar ihop och förverkligar er dröm! Låter som er butik kommer att bli helt underbar! Och hemlagad glass...mmm! Lycka till med Cornelia!

päivi sa...

Onnea!
Tulen seuraamaan tätäkin kaunista blogia
ja vierailemaan
nettikauppaanne<3

KRAM,
Päivi

Liljas Corner sa...

Oj, va jag ser fram emot att få följa med hur er butik utvecklas! Och att få smaka på er glass ;) Det är verkligen ett drömkoncept som ni har på gång!

Lycka till!

Vekarus sa...

Onnea uudelle blogille ja uudelle yritykselle!

Pikku-Puhi sa...

Onnea uudelle putiikille ja blogille. :-)

Tuija sa...

Onnittelut uudelle yritykselle sekä blogille. Jään seuraamaan...

-Tuija-

Kamomilla sa...

Spännande! Jag lade mig som följare på bloglovin! :)

Ninja sa...

Klar att jag hänger med.... :)

Lycka är ~ Onnea on sa...

grattis och lycka till med Cornelia!
jag fortsätter följa dig här.
~marita~

Louise sa...

Ja då flyttar vi hit! Lycka till!!

Lyckoslanten sa...

Grattis till det nya och jag lägger till Cornelia på blogglistan! ♥

Sirkka sa...

Kiitos niin mielelläni seuraan ja ihastelen kaikkea kaunista mitä aina näen täällä!
Kuin myös nyt kuppi ja kannu ruusuineen!
Kukat ja herkullisen näköiset suklaa maistiaiset tikunpäässä ovat hmmm! ja niin kauniit!
ja jäätelö...sulaa suussa!


Onnea 8-vuotiaalle tyttärellenne syntymäpäivän johdosta, myös vanhemmille!

Onnea myös teille, kun olette toteuttaneet yhteisen unelmanne ja saatte nauttia idyllisessä 1800-luvun talossa kaikesta kauniista kauneuden parissa,
Nicole ja Sofi!
Hienoa!

Moster och jag sa...

Låter riktigt trevligt och intressant! Roligt att vi får vara med och se uppbyggnaden av Cornelia.
Väntar med spänning att få komma på besök.
Lycka till med projektet!
kram Maj-Gun!

Ninja sa...

Vad spännande med glasstillverkning....må tro att jag tittar in om jag har vägarna förbi :)

StrandviksVillan sa...

Så kul att Cornelia har en blogg nu också! Ska bli så intressant att följa med!

Varmt lycka till och jag ser så fram emot att få se butiken "live"
Ann-Christine

Sophia sa...

Grattis och Lycka till med Cornelia!
Ska bli roligt att följa med här!

Kram,Sophia

Puumuli sa...

Ett stort grattis till den nya butiken! Jag tappade bort din blogg Nicole och hittade denna nya av en slump - kommer att följa er nu. Ha en fin helg!

Kram
Sari från Puumuli

alegni sa...

här är en till som ser fram emot att följa er i ert nya liv!
kram

hobby-hoppan sa...

Stort lycka till med den mysiga butiken!!:) Blev själv lycklig ägare till en härlig rosa blus, rosa halsduk, knäckebröd:) och doftljus på morsdag idag:)